Western Digital Review

Western Digital Review

Western Digital Review


Western Digital is al jarenlang een gevestigde waarde binnen de wereld van externe harde schijven en andere hardware. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf werd opgericht in 1970, waarna het met een boom testapparatuur voor MOS halfgeleiders produceerde. Sinds 2004 zette Western Digital ook voet aan wal binnen de wereld van externe harde schijven voor notebooks en desktops.

Anno 2012 mag Western Digital zich zelfs de grootste producent van externe harde schijven noemen. Met een marktaandeel van 45% tijdens het vorige kwartaal, stoot het zo concurrenten als Seagate en Toshiba met respectievelijk 42% en 13% marktaandeel van de troon. De plotse groei van Western Digital lijkt vooral te wijten te zijn aan de overstromingen in Thailand (waardoor de productiemiddelen fel verminderden en de prijs van externe harde schijven de lucht in ging) en de overname van Hitachi GST. Een andere mooie prestatie die Western Digital dit jaar neerplaatste, was de creatie van een externe harde schijf van 4TB. Waar andere producten maxima haalden tussen de 1 en 2TB, verpulverde Western Digital deze capaciteit met een harde schijf van 4TB. De harde schijven van 2TB leveren tegenwoordig echter evenveel gebruikscomfort. Aangezien doorsnee gebruikers meestal rond de 1TB aan gegevens op hun externe harde schijf hebben staan, is er met de toestellen van 2TB nog voldoende materiaal voor handen. Een echte aanrader op dat vlak is bijvoorbeeld de Western Digital 2TB Elements harde schijf (zie https://www.externehardeschijf.com/western-digital-2tb-elements-harde-schijf)

Western Digital is vooral gerenommeerd omwille van zijn strakke designs en hoog gebruikscomfort. Zo zit er standaard bij elke externe harde schijf een software pakket om eenvoudig back-ups van de externe harde schijf te maken. Een ongelukje is immers sneller gebeurt dan verwacht. Daarnaast beschikken ook alle producten van Western Digital over een standaardgarantie van twee jaar. Kan je zelf het probleem via de uitgebreide handleiding bij het toestel niet oplossen? Dan zorgt Western Digital voor een snelle afhandeling van je probleem. Andere troeven van een externe harde schijf van Western Digital zijn: de geruisloosheid, het lage stroomverbruik, de compactheid en de aparte stroomvoorziening. Deze stroomkabel is bovendien lang genoeg (+- 1m) om de afstand van een bureau of zitplaats naar een stopcontact te overbruggen. Allemaal punten die de keuze van een externe harde schijf toch mee kunnen bepalen. Misschien een klein nadeel aan de harde schijven van Western Digital, is het ontbreken van een aparte aan- en uitknop. Dit minpuntje wordt dan echter weer gecompenseerd door het lage standaard stroomverbruik.

Kortom, ben je op zoek naar een eerste harde schijf? Of is je nieuwe harde schijf dringend aan vervanging toe? Western Digital heeft een uitgebreide keuze aan externe harde schijven in verschillende prijscategorie├źn, gaande van 89,99 voor 500MB tot 139 euro voor 2TB. De keuze is via Western Digital dus geheel aan jou!

Leave a Comment

Comments are closed.