Backup strategie voor uw externe harde schijf

Backup strategie voor uw externe harde schijf

Backup strategie voor uw externe harde schijf


Als je de externe harde schijf wilt gebruiken als backup medium dan is het belangrijk dat je een goede backup strategie kiest.

Omdat er al veel goede strategieën bestaan hoef je deze niet zelf te bedenken.

Als eerste is belangrijk dat je regelmatig een backup maakt.  Kies een vaste periode hiervoor afhankelijk van hoeveel data je dagelijks wekelijks of maandelijks produceert.

Schrijf je backup niet naar slechts één plek. Bij voorkeur maak je een backup op je externe harde schijf en een tweede  backup ergens online.

Dan de strategie, hieronder een voorbeeld van een goede backup strategie roulatie:

1) maak 4 mapjes en noem ze week 1 , week 2, week 3, week 4.

Elke week op een vaste dag en tijd maak je een backup in eerste week van de maand tweede week van de maand etc.  Bij het begin van de volgende maand overschrijf je week 1 etc. Daarnaast maak je één keer per maand een kopie van je backups op een tweede externe harde schijf.

De reden dat we vier keer een backup van hetzelfde hebben in deze roulatie is dat als je bijvoorbeeld een virus in één van je bestanden krijgt dat je tot 4 weken terug kan gaan voor een kopie zonder virussen. Ook kunnen bestanden beschadigd of corrupt raken. Met een enkele backup loop je dan grotere risico’s.

2) de tweede externe harde schijf bewaar je op een andere plaats (liefst niet in je eigen huis of kantoor) 

( dit artikel is ook te lezen op https://www.punt.info/categorie/pc-en-internet/    )

Leave a Comment

Comments are closed.