Back up maken op de externe harde schijf

Back up maken op de externe harde schijf

Back up maken op de externe harde schijf


Het maken van een back up op de externe harde schijf is in het begin vaak lastig. Hieronder worden twee manieren uitgelegd waarop u een back up kunt maken.

Een back up maken in Windows Vista

Wanneer uw computer uitgerust is met Windows Vista dan treft u het. Windows Vista heeft het namelijk erg makkelijk voor u gemaakt om een back up te maken. U drukt op Start. Onderin het zoekveld geeft u de zoekopdracht back-upcentrum. U kiest voor Back-up van bestanden maken. De stappen volgen elkaar vanzelf op. Volg deze stappen en er wordt gestart met het maken van een back up. Wanneer het maken van de back up voltooid is, bent u klaar.

Een back up maken in Windows Vista

Het maken van een back up in Windows XP is iets lastiger dan in Windows Vista. Windows XP beschikt namelijk niet standaard over een programma dat in staat is om een goede back up te maken naar een externe harde schijf. De software die u nodig heeft, is gratis te downloaden. De tool die u dient te downloaden heet Cobian Back Up. Nadat u het programmaatje gedownload heeft, kunt u het installeren. Hiervoor dient u de instructies op het scherm (die allemaal voor zich spreken) op te volgen. Na de installatie vindt u rechts onderin naast de klok een icoontje van een maansikkel. Als u hier op klikt met de rechter muisknop dan kunt u Cobian Back Up openen. In het geopende scherm kan een nieuwe back up taak worden aangemaakt. In het tabblad Files kunt u alle mappen selecteren waarvan u een back up wilt hebben. U klikt vervolgens op Destionation om te kiezen waar u de back up wilt opslaan. U kiest uiteraard voor de externe harde schijf.

Wat erg handig is, is dat u in het tabblad Schedule kunt aangeven hoe vaak u een back up wilt hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld invullend dat er elke woensdag om 12.00 uur ’s middags een back up gemaakt moet worden. Als u dit invult, zal uw externe harde schijf automatisch een back up worden gemaakt op de tijdstippen die u heeft aangegeven.

Leave a Comment

Comments are closed.