Externe harde schijf afschermen

Externe harde schijf afschermen

Externe harde schijf afschermen


Externe harde schijven worden gekenmerkt door hun gemak en eenvoud. Simpelweg de USB-kabel van je externe harde schijf linken aan je computer, en je hebt onmiddellijk toegang tot de vele honderden of duizenden bestanden die zich op de schijf bevinden. Maar wist je dat ook anderen zo vliegensvlug in je bestanden terecht kunnen. Wat is daar dan de beste remedie tegen? Je externe harde schijf afschermen tegen ongewenst bezoek.

Op internet zijn er tal van gratis en betalende varianten van “Lock”-software te vinden. Wij kozen vandaag ter verduidelijking voor “Folder Lock”, een programma dat gekend staat voor zijn simpele werking en bediening. Via Folder Lock maken we eigenlijk een soort van “tweede” externe harde schijf aan, waarin alle bestanden achter slot en grendel worden gestopt. Enkel door middel van het programma en juiste wachtwoord slaag je er in om de gehele externe harde schijf te ontgrendelen.

Folder Lock is zowel aanwezig in een gratis testvariant, als volwaardige betalende versie. Als beginnende gebruiker van Folder Lock raden we zeker de testversie aan. Op die manier ontdek je zelf geleidelijk aan de vele mogelijkheden en functionaliteiten van Folder Lock.

How to start?
1. Download de gratis trial, of betalende variant, van Folder Lock via https://www.newsoftwares.net/folderlock. Zowel Vista, Windows 7 als XP-gebruikers kunnen Folder Lock gebruiken.
2. Volg alle stappen in het installatieproces. Start het programma op na beëindiging van installatie.
3. Folder Lock werkt op twee manieren: ofwel kies je voor de rechtstreekse manier van werken via Windows zelf, ofwel kies je voor de programma-weg.

1) Via Windows
Selecteer de verschillende bestanden of mappen die je wil vergrendelen via crtl + muisklik. Wanneer je alle bestanden geselecteerd hebt, klik je met de rechtermuisknop op één van de bestanden en kies je voor “Lock file with Folder Lock”, of wanneer het zou gaan om meerdere mappen “Lock folder with Folder Lock”. Folder Lock zal vervolgens zelf automatisch een venster openen. Volg alle verdere stappen ter beëindiging van het proces.

2) Via Folder Lock-programma
1. Open Folder Lock via Start > Alle programma’s > Folder Lock.
2. Bij een eerste opstartbeurt zal Folder Lock je vragen om een persoonlijk wachtwoord in te geven. Na het invullen hiervan, belandt je automatisch in het hoofdscherm van Folder Lock.
3. Kies voor de optie Open. Folder Lock zal nu zelf een map met de naam Locker openen, waarbinnen je al te beveiligen bestanden dient te plaatsen. Andere bestanden kan je er simpelweg in plaatsen door middel van de sleepfunctie, knippen en plakken of crtl + c en crtl + v.
4. Wanneer alle bestanden in te beveiligen map aanwezig zijn, kies je voor de optie Slot in het hoofdmenu. Alle bestanden uit de map worden nu door het paswoord van de Folder Lock afgeschermd.
4. Proficiat! Je bestanden zijn nu succesvol afgeschermd voor de buitenwereld. Je kan weer zorgeloos tekstdocumenten, foto’s of filmpjes plaatsen op je externe harde schijf, zonder vrees te hebben dat ze zullen uitlekken.

Leave a Comment

Comments are closed.